Trip to Cameron Highland Yesterday

Alhamdulillah sampai rumah semalam pukul 9:30 lebih , semalam bertolak ke cameron pukul 8 lebih lepastu sekeluarga bercadang nak sarapan dekat rawang tapi tutup pulak >< jadi kitorang sarapan kat bukit beruntung kat Kedai makan Sempurna , tapi makan kat situ nasi dahlah keras lepastu letak cili kat laksam , Ya Allah pedasnye kemain lagi dah lah bibir saya ni sakit , err makan sikit jelaa --'

Lepas makan tu kan kitorang sambung perjalanan ikut simpang pulai , Ayah saya je bawak laju kata nak test laju dah lah kereta baru tu >< huhu Adela dalam masa 3 Jam Sampai dah Cameron Highland kitorang tak sinngah yang bawah-bawah tu dulu kitorang naik yang atas-atas hehe masa nak naik atas tu jalam jammed hurmm betul la kate orang , so dah jammed tu singgah beli asam jap pastu ambik gambar kat strawberry tapi masa ambik gambar tu strawberrynye tak muncul banyak pun --'

Lepastu sambung balik perjalanan , dah sampai kat atas tu cari parking , lepastu tak jumpa yang dekat parking jauh -- err sakit kaki berjalan kat pasar tu macam-macam beli kat sana semua barang nak ala strawberry je , hehe ada jugak beli sayur lepastu makan jagung n ubi rebus , hurmm sedap jugak >< 
Ok la Malas nak bebel panjang lagi tengok la gambar :)

Konon Ala sejuk di UK , Tapi memang sejuk pun



Bergambar bersama kaktus jap sementara tunggu jammed




Bergambar di Ladang Strawberry tapi tak banyak Strawberrynye ><







Nampak tak Ladang Teh kat belakang tu , kalau tak nampak buat-buat nampak jelaa ..

Okay tu jelaa yang Sempat bergambar , tak banyak kan ? sebab nak jalan-jalan lagi jammed tau , nanti mungkin akan balik lebih lewat malam lagi >< okay tu je , bubyee from me :

6 comments:

  1. Bestnye pergi cameron highland !
    Nk strawberry 1 bole ?

    ReplyDelete
  2. Best kan bercuti...
    ni entry saya pasal cuti gaks..sudikan.. >>> My Sabah trip: Dari Gunung turun ke pulau

    ReplyDelete
  3. @Niel hehe strawberry tinggal sikit jela sedap sngt

    ReplyDelete
  4. best sngt cutyy , hihi okay kite sudi je tngok :)

    ReplyDelete
  5. tggu jamed leyh amek gmbr lu..haha

    ReplyDelete
  6. hehe , lek luu , takan nak tunggu dalam kereta ;P

    ReplyDelete

✿ Satu Satu sayang sayang Allah
✿ Dua Dua sayang Family
✿ Tiga Tiga sayang Orang tengah comment ni
✿ 1 2 3 sayang semuanya :)