Jika Hantaran kahwin ??







KAHWIN HANTARAN MURAH ♥
☞ Ish! Murahnya hantaran dia, ni mesti bakal menantu dia sengkek ni!

KAHWIN HANTARAN MAHAL ♥
☞ Ish! Mahalnya? Nak jual ke anak apa?! Mesti nak menunjuk hantaran anak dia mahal.

KAHWIN UMUR MUDA ♥
☞ Ish! Muda-muda dah kahwin, ni mesti ade buat benda tak baik ni. Ntah-ntah dah ada isi kot!

KAHWIN DI LEWAT USIA ♥
☞ Ish! Dah tua baru nak kawen, tu la muda-muda tak nak kawen, org da beranak-pinak dia br nak kawen. Kesian, tak laku kot!

KAHWIN MAJLIS KECIL ♥
☞ Ish! Ni majlis kahwin ke ape? Kedekutnya, makanan pun ntah pape bukan selalu, buatlah besar sikit!

KAHWIN MAJLIS BESAR ♥
☞ Ish! Besarnye majlis. Kalah anak DATUK. Nak berlagaklah tu, macam anak die je nak kawen kat dunia ni!

Nota Kecil ; 
BERSANGKA BAIKLAH, JANGAN DENGAR KATA ORANG, DENGAR KATA ALLAH! HIDUP INSYAALLAH BAHAGIA. NAK KAHWIN TAK SUSAH TAPI MEREKA DAN KITA YANG BUAT KAHWIN JADI TERSEKSA.
Photobucket

10 comments:

  1. kita x boleh nak puaskan hati semua orang.. biarlah mereka berkata2..

    ReplyDelete
  2. tapi tulah sebenarnya hakikat yang sebenar..huhu..

    ReplyDelete
  3. sokong . mulut orang kta tak boleh tutup

    ReplyDelete
  4. betul2.. fyqa nak bertunang ni pon ada org ckp eh still belajar lg nk kahwin ke??

    padahal kalau seru dh smpai.. sape la kte nk menolaknya kan huhu

    ReplyDelete
  5. haha..suma benda nk jdi isu sekarng nih..

    ReplyDelete
  6. Senang cite, mulut tempayan blh tutup, mulut manusia, payah nk ckp, lagi2 zaman skrg, macam2 ada :)

    ReplyDelete
  7. @ANNA MARIANA ; biasanya mulut manusia lama2 akan diam jugak . wat dek je
    @Cik Zara : tulaa pasal zaman sekarang ni.
    @Nurulee : Yeahh think positive dari fikir bukan2 kan ? :)
    @NUR SABIRINA FIRZANA ; Tulaa . kadang2 tu melebih2 pulak.
    @Princess Feyqa ; betul tu betul , dah nak bertunang ke? Alhamdulillah semoga ada jodoh nnti . biarkan je org ckp.
    @NANA ; Tulaa pasal org kann ni pun jadi isu.
    @ANIS RAHIM ; serius betul mulut tempayan pun pandai tutup . Haha

    ReplyDelete
  8. susah nk puaskan hati semua pihak kan.... ish3.... bersangka baik lah dengan tiap ap yg berlaku... hik3... mulut orang tak leh tutup... so jge mulut masing2... jgn salu ckap pasal orang lain.. nice entry aireyn.... ^__^

    ReplyDelete
  9. mulut manusia memang camtu.Moga2 kita termasuk dalam golongan yang bersangka baik :) pandangan Allah lebih penting dari pandangan manusia :)

    ReplyDelete

✿ Satu Satu sayang sayang Allah
✿ Dua Dua sayang Family
✿ Tiga Tiga sayang Orang tengah comment ni
✿ 1 2 3 sayang semuanya :)